Δημιούργημα της ευρωζώνης το μεγαλύτερο μέρος του χρέους !

Οι κατοχικές δυνάμεις της χώρας, οι αργυρώνυτοι Γερμανοτσολιάδες των ΜΜΕ και κάποιοι αφελείς αδιάβαστοι που τους πιστεύουν είναι ότι, το χρέος δημιουργήθηκε από την κακοδιαχείριση και διαφθορά των ελληνικών κυβερνήσεων πριν την ένταξή μας στην ευρωζώνη και την αντιπαραγαγωγική καλοπέραση του ελληνικού λαού. Χωρίς να αμφισβητούμε ότι υπάρχει κάποια μικρή αλήθεια στα λεγόμενα αυτά, είναι εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός ότι, το χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε και πάλι το αποκαλυπτικό  ιστόγραμμα από στοιχεία της Eurostat με το οποίο καταρρίπτετα πανηγυρικά αυτός ο πονηρός μέγας μύθος. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται-το τονίζουμε και πάλι- από επίσημα στοιχεία της Eurostat- το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αυξήθηκε στο 60% ,σε 75% μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σε περίπου 100% ύστερα από τα μέσα της ίδιας δεκαετίας.   Όμως, το μεγάλο άλμα του χρέους σε  επίπεδα του 180% γίνεται μέσα στην ευρωζώνη ύστερα από το 2008 και σήμερα ξεπερνάει αισίως το 210%  του ΑΕΠ.

Μέσα στον «παράδεισο» της ευρωζώνης, το χρέος συνέχισε  να αυξάνεται και θα αυξάνεται παρ’ όλη την ανακεφαλαιοποίηση ή  κούρεμα ( PSI) το 2012 με αφαίμαξη των ομολόγων ελληνικών δημόσιων φορέων και Ελλήνων πολιτών,την κλοπή και αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών το 2014, το αυθαίρετο ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, τη ληστρική συρρίκνωση των εισοδημάτων μέσω της φορολογίας, τη μείωση συντάξεων και μισθών.

Από το 2002, με την ένταξή μας στην ευρωζώνη και την παραχώρηση του δικαιώματος για την έκδοση χρήματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ως επαίτης ικετεύει τους δανειστές για νέα δάνεια με σκοπό την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Και ενώ το γενικό ισοζύγιο πληρωμών είναι πλέον πλεονασματικό σε επίπεδα της τάξης των 2 δις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ( βλ. σχετικό πίνακα), οι δανειακές μας υποχρεώσεις σε τοκοχρεωλύσια, απαιτούν ετήσιες δόσεις τουλάχιστον 18 δις, που αντιπροσωπεύουν το 10% του ΑΕΠ.

Το τεράστιο αυτό ποσό είναι φυσικά αδύνατο να συγκεντρωθεί από μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Έτσι, η Πρώτη Φορά Αριστερά, εφαρμόζοντας το νεοφιλελεύθερο Θατσερικό δόγμα ΤΙΝΑ (There Is No Alternative-δεν υπάρχει εναλλακτική λύση), ρουφά άπληστα και ανενδοίαστα όλο και περισσότερο ισοδύναμα σε ευρώ από συντάξεις, μισθούς, υπερφολόγιση, αρπαγή δημόσιας περιουσίας και ελληνικών τραπεζών, οδηγώντας τη χώρα σε απέραντη φτωχοποίηση και απόλυτη καταστροφή.

Και όλα αυτά με μια επαίσχυντη αριστερή ρητορεία που υπηρετεί μια χυδαία, ακραία πολιτική ξεπουλήματος της χώρας, με μοναδικό προφανή λόγο τη διατήρηση των κυβερνητικών καρεκλών και του ιερού δόγματος του « πάση θυσία στο ευρώ». Και εναλλακτικά «για την καρέκλα ρε γαμώτο».

Πορεία του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1970 μέχρι σήμερα

Πηγή : Eurostat

Αλλά πέρα από στατιστικές και οικονομετεχνικές αναλύσεις υπάρχει και ένα ζήτημα κοινής λογικής.Βασική προύπόθεση για να ενταχθεί μαι ώρα στην ευρωζώνη είναι να έχει μικρό ή έστω ανεκτό χρέος. Αν είχαμε ένα τεράστιο χρέος απο το παρελθόν όπως ισχυρίζονται οι δανειστές και αναμασάνε πολλοί εδώ στη χώρα των ψεκασμένων και της φαιδράς πορτοκαλέας, πως μας δέχτηκαν στην ευρωζώνη ; Το επιχείρημα ότι μαγειρέψαμε τα στατιστικά στοιχεία, φυσικά και δεν ευσταθεί, αφού η όλη μεθόδευση για την ένταξή μας έγινε από την Goldman Sachs την οποία επέλεξαν οι δανειστές για το σκοπό αυτό.

Πηγή : http://odosdrachmis.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s