COVID-19 – ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

c0481846-wuhan_novel_coronavirus_illustration-spl

Γράφει ο Θόδωρος Μεχλιζόγλου (Δημοσιογράφος – Πολιτικός Αναλυτής)

Έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 20 διαφορετικά σενάρια για την προέλευση και τη σκοπιμότητα που μπορεί να κρύβεται πίσω από την διασπορά του κορονοϊού covid-19, ο οποίος μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και από ότι φαίνεται θα μείνει για αρκετό καιρό.
Βέβαια την παρουσία του θα την νιώσουμε πιο έντονα όταν αυτός θα έχει φύγει, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχουν επέλθει.
Από τα σενάρια που κυκλοφορούν, ο καθένας επιλέγει και κάνει σημαία όποιο νομίζει ο ίδιος ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Παρατηρώντας αυτά που κυκλοφορούν, έχω διαπιστώσει κάποια στα οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί και να στέκουν, αλλά και ορισμένα τα οποία ξεπερνούν σε φαντασία ακόμα και παρατραβηγμένα σενάρια ταινιών του Hollywood.
Αλλά θα ξαναπώ ότι ο καθένας έχει τη δική του οπτική γωνία παρακολούθησης, ανάλογα και με ιδεολογικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις καμιά φορά.
Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, της ανάλυσης όλων αυτών των σεναρίων που κυκλοφορούν και χωρίς να απορρίπτω κάποια, δεν θα ενστερνιστώ και κανένα, αφού οι αποδείξεις θα αργήσουν πολύ να έρθουν. Όπως βέβαια δεν θα προσπαθήσω να κάνω τον ειδικό σε ιατρικά θέματα, αφού δεν το κατέχω και καλά θα κάνουμε όλοι αυτές τις ώρες να μην το παίζουμε γιατροί και να εμπιστευόμαστε μόνο τους ειδικούς.
Θα προσπαθήσω να το δω περισσότερο κοινωνικοπολιτικά και για άλλη μια φορά να μπω στη λογική κάποιων συμπολιτών μας αλλά και μερίδας πολιτικών του τόπου. Αν περιμένετε από μένα τούτες τις ώρες κριτική προς τη Κυβέρνηση, δεν θα την δείτε γιατί πολύ απλά δεν προσφέρονται οι στιγμές που περνάμε για κάτι τέτοιο και θα ήθελα να κάνω μια παράκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τις αθλιότητες που βλέπω (ευτυχώς σε μικρό βαθμό) από διάφορους, που βρήκαν την ώρα που η Χώρα μετρά εκατοντάδες κρούσματα και ήδη 17 θύματα την ώρα που γράφω, αυτοί να κάνουν αντιπολίτευση προς άγρα ψήφων.
Το μόνο που θα πω για την Κυβέρνηση είναι ότι από τη μία πλευρά χειρίζεται το ζήτημα σωστά και πήρε τα αναγκαία μέτρα γρήγορα αλλά από την άλλη εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να κινηθεί αθόρυβα και χωρίς αντιδράσεις, κυρίως στο μεταναστευτικό. Την ώρα που όλοι είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, υπάρχει μια τεράστια επιχείρηση μετακίνησης παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα και μάλιστα μαζικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Και εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι όλοι αυτοί που μετακινούνται στην ενδοχώρα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους επαναπροωθήσουμε. Αυτό και για κάποιους έξυπνους που πρότειναν ξερονήσια μακριά από τη μεθόριο και τον τόπο στον οποίο πρωτοπάτησαν όταν εισήλθαν στη Χώρα και ειδικά σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Διότι η πρόταση αυτή σημαίνει εποικισμός και μόνιμη παραμονή στη Χώρα και κατάληψη από ξένους και αλλόθρησκους, Ελληνικών νησιών.
Κλείνω το θέμα στην πολιτική του διάσταση και έρχομαι τώρα σε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Τους λεγόμενους και πολίτες της Χώρας (αν ποτέ γίνουμε). Και το λέω αυτό αυτό γιατί και το θέμα του κορονοϊού τείνει να μας διχάσει σε όσους εφαρμόζουν τα μέτρα και όσους τα αγνοούν και κάνουν του κεφαλιού τους. Το ότι βέβαια κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να μην στοιχίσει στους ίδιους αλλά σε κάποιους συνανθρώπους τους και ειδικά του στενού οικογενειακού τους κύκλου.
Γράφω αυτό το άρθρο μια μέρα μετά την μερική ή ολική απαγόρευση ( όπως θέλετε πείτε το ) που εξήγγειλε η κυβέρνηση και βλέποντας κάποιους να σηκώνουν το λάβαρο της δημοκρατίας, που αργά τη θυμήθηκαν, αλλά και της επανάστασης, αυτήν κι αν τη θυμήθηκαν αργά , και λένε πως δεν θα πειθαρχήσουν στα μέτρα και θα εναντιωθούν σε αυτά που σε άλλους (που ήταν αγέννητοι τότε), θυμίζουν χούντα και άλλους που με αυτόν τον τρόπο εναντιώνονται στη νέα τάξη, στην παγκοσμιοποίηση, στην παγκόσμια διακυβέρνηση κ.λ.π. σύμφωνα βέβαια και με τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, που επαναλαμβάνω ότι κι εγώ δεν τα απορρίπτω όλα.
Το ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι εντολοδόχος και λειτουργεί υπό τις οδηγίες συγκεκριμένων κύκλων και συμφερόντων το ξέρατε αδέρφια και πριν την κάνετε κυβέρνηση. Αργά για δάκρυα λοιπόν όσον αφορά αυτό το ζήτημα . Τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τους πολιτικούς που έφεραν την Χώρα στην οικονομική καταστροφή και όσους ψήφιζαν μνημόνια και με τα δύο χέρια εμείς τους βάλαμε στη Βουλή και έχουμε μεγάλη ευθύνη γι αυτό και ίσως εγώ περισσότερο από κάποιους άλλους, που βοήθησα αρκετά ώστε κάποιοι τσαρλατάνοι και τυχοδιώκτες να βρίσκονται ακόμα κι αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο.
Αλλά ρωτώ: Τώρα θα επαναστατήσουμε και εναντίον ποιου ; Μήπως η συγκεκριμένη επανάσταση και η απειθαρχία στα μέτρα της κυβέρνησης στρέφεται ενάντια σε μας τους ίδιους και τις οικογένειές μας ; Ενάντια στους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο ; Εκτός κι αν όλο αυτό το επαναστατικό σκίρτημα είναι για να έχουμε δικαιολογία να βολτάρουμε. Δικαιολογία για τον εαυτό μας βέβαια περισσότερο. Και ρωτώ, όλους εσάς τους επαναστατημένους : Που ήσασταν άραγε όταν σκοτωνόμασταν κάποιοι και τρώγαμε τόνους χημικά σε δρόμους και πλατείες ; Που ήσασταν όταν κάποιοι είχαμε βαρεθεί να κάνουμε εκκλήσεις ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζικά έξω και να παλέψουμε διότι η Πατρίδα μας υποδουλώνεται και χάνεται ; Τι πηγαίνατε και ψηφίζατε στις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν, ειδικά μετά το 2009 που ξέσπασε η κρίση; Μήπως τότε τρώγατε το παραμύθι για την αναγκαιότητα των μέτρων και ότι πρέπει να μείνουμε πάση θυσία στη ζώνη του ευρώ, αυτό που τελικά ήταν η καταστροφή μας από την έλευσή του ως σήμερα ;
Κάποιοι από όλους όσους σήμερα κηρύξατε την επανάσταση βλέποντας φαντάσματα (ίσως δικαιολογημένα), τότε δυστυχώς χαρακτηρίζατε κάποιους από εμάς γραφικούς, που είχαμε μια αιρετική άποψη για όσα συνέβαιναν σε σχέση πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν σας έφταιγε τότε η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση, το δόγμα του σοκ, η παγκόσμια διακυβέρνηση και οι Σόρος, Μόρος κ.λ.π. ; Τότε έπρεπε να σας φταίνε, γιατί τότε ήταν και ο σωστός χρόνος αντίδρασης απέναντι σε όλα αυτά που ήταν και είναι υπαρκτά. Τώρα λοιπόν και ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα περί απειθαρχίας και άλλα που ακούμε δυστυχώς στρέφονται ενάντια στην ίδια τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Και όσοι θέλετε να ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο, της ανυπακοής αλλά και της ανευθυνότητας απέναντι στους συνανθρώπους σας, κινηθείτε ανάλογα . Εμείς θα κάτσουμε μέσα στα σπίτια μας γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε κι άλλους στον λαιμό μας.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ !

Σχολιάστε